keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Tässä sijoitusmessujen teknotärpit

Keskiviikko 12.11.2014 klo 16:06  
KUVA: TIINA SOMERPURO/KL

Osaketutkimukseen keskittyneen analyysiyhtiö Inderesin toimitusjohtaja ja analyytikko Mikael Rautanen paljasti Sijoitus-Invest-tapahtumassa suosikkinsa Helsingin pörssin teknologiasektorilta.
Rautanen vieraili Sijoitus-Invest-messujen analyytikkopaneelissa.

Rautasen esityksen aiheena oli "Teknosektorin helmet". Hänen näkemyksensä mukaan teknologia on Helsingin pörssin mielenkiintoisin toimiala.
Analyytikko muistuttaa, että erityisesti it-palveluyhtiöiden osakkeiden hinnoittelu on alhainen. Esimerkkitapaukseksi hän nostaa tietotekniikka- ja tuotekehityspalveluja tarjoavan palveluyhtiö Tiedon. Se on Rautasen mukaan ollut tunnettu saneerauskeissi ja alisuoriutuja.
”Tiedon liiketoiminta on kuitenkin saatu kuntoon, osinko on kasvava ja yhtiöllä on vahva tase”, analyytikko perustelee.
Inderesin Rautanen pitää sektorisuosikkina myös ohjelmistojärjestelmien kehityspalveluita tarjoavaa Siili Solutionsia.
”Siili Solutions on matalasti hinnoiteltu ja sillä on hyvä strategia.”
Suomen suurimman Microsoft-ratkaisuihin keskittyneen toimittajan Innofactorin osake on laskenut. Analyytikon mukaan osake on nyt pohjatasolla, ja siksi ”oikein mielenkiintoinen”.
Analyytikko näkee kiinnostavia kasvudraivereita myös seuraavissa yhtiöissä: taloushallinnon ohjelmistoja tuottava Basware, langattomaan tietoliikenteeseen ja auto-ohjelmistoihin keskittynyt Elektrobit, ja teknologia-yhtiö Nokia.
Inderesin Rautanen vihjaa myös pörssiyhtiöistä, joiden ympärillä pyörii valtaus- ja järjestelyspekulaatiota. Näitä ovat Tieto, Solteq, Okmetic, Tecnotree, Basware ja QPR Software.

Antti Mustonen
antti.mustonen@kauppalehti.fi
+358-50-315 5741

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti